Geen Noord-Spanje maar Noord-Brabant

Als het allemaal even niet loopt zoals je gedacht had.

Ik zag ons nu zitten op een hopelijk zonnig terras in Bilbao of lopend door het Guggenheim’s museum. In plaats daarvan zitten we nog in Eindhoven. Na maanden uitkijken, voorbereidingen en heel veel voorpret, was het een enorme domper om weer terug te moeten keren. Ik zou mezelf niet zijn als ik niet zou evalueren en reflecteren op de situatie.

Laten we voorop stellen: teleurstelling is nooit leuk, maar helaas is dat wel part of the deal. Het leven bestaat nou eenmaal uit verwachtingen die wel én niet worden voldaan. Want bij ‘alles verandert’ (feit) hoort soms ook: alles loopt anders dan gedacht. De kunst is om je verwachting bij te stellen, zodat de teleurstelling minder zwaar wordt. De eerste dagen vond ik het stiekem wel lekker om nog even ‘thuis’ (lees: bij schoonouders) te zijn, te kunnen landen na een drukke periode van voorbereidingen, werk afronden en leven vol sociale afspraken. Ik had geen afspraken waar ik op tijd moest zijn, ik hoefde even helemaal niks. Een verademing. 

Die paar dagen op heel rustig tempo leven, uitgebreid sporten, wat wandelen en lezen waren heerlijk. Maar ondertussen knaagde het want het liefst waren we op reis met onze camper (Bobbie genaamd) en voelde het alsof we in de wachtstand stonden. Helaas heeft dat wachten bijna twee weken geduurd. Voor iemand die vrij ongeduldig is en soms dingen nog liever gisteren dan vandaag ziet gebeuren was (is) dat een uitdaging. Want hallo, dit had ik niet voor ogen als begin van onze acht maanden camper reis! En echt genieten van vrije tijd terwijl je die eigenlijk anders had besteed blijkt toch lastiger dan gedacht. 

Gelukkig is tijd maar relatief en duren dingen zolang ze duren. We zijn daarnaast ook in de positie dat we onze reis eventueel nog kunnen verlengen mochten we dat willen. Nog belangrijker: we zijn ook in staat om ons aan te passen aan de situatie. En dat is waarom we naar Faro (Algarve) gaan vliegen om een paar dagen van de zuid-Portugese zon te genieten. Dus stay tuned voor wat zonnige updates. 

Vorige
Vorige

De andere kant van Albufeira