Een buscamper of een half-integraal?

Als ik zeg dat ik een camper heb, dan denken de meeste mensen gelijk aan zo’n vintage Volkswagen busje. En geef ze ongelijk, want die zijn ook super leuk en knus om te zien. Die vereeuwigen het old-school camper gevoel. Of men denkt aan een omgebouwd busje en vraagt gelijk: heb je die zelf gebouwd? Nee, lieve mensen. We hebben een “echte” camper, zoals ik dat vaak zeg. “Nee niet met zo’n ding (alkoof) op het dak maar een busje waar een camper inhoud op gebouwd is”. Pas als ik de foto’s van onze camper Bobbie laat zien, dan pas heeft men er een goed beeld bij. En ziet dat het een behoorlijke camper is. 

We gingen eigenlijk voor een buscamper. Wel één die al gebouwd was. Want hoe idyllisch dat ook klinkt of eruitziet - een camper bouwen helemaal naar je eigen smaak - is dat niet aan ons besteed. Daar worden we simpelweg niet gelukkig van. Zo, dat mag ook gezegd worden, ha. Daarnaast was het doel om een camper te kopen die zo lang mogelijk mee gaat. Waar we duizenden kilometers mee kunnen rijden, tientallen landen kunnen bezoeken en vele nachten in kunnen slapen. Kortom: we zochten een (bus)camper die nog in goede staat was met zo min mogelijk kilometers op de teller. Zoals iedereen. En aangezien we niet de enige zijn die zo’n camper zoeken, kom je weinig campers met een max budget van 30/35K tegen die nog weinig kilometers gereden hebben. Dat is ook waarom we bij Bobbie, een half-integraal camper, uitkwamen. Deze was net wat boven ons budget maar zag (ziet) er nog heel nieuw uit - al gaat ‘ie al een paar jaartjes mee - en had maar 39 duizend kilometers gereden. Wat in auto land heel weinig is voor een camper van 11 jaar oud. Daarnaast, niet geheel onbelangrijk met een vriend van 1 meter 96, zochten we een camper die hoog genoeg was zodat Joppe er ook in kon staan. Dus ik zette het buscamper idee uit m’n hoofd, zag de waarde in van een ruime camper die nog zo goed als nieuw voelde en voor ik het wist was ze van ons. 

En nu we er een goede vakantie mee gehad hebben (vorige zomer zijn we naar Sicilië gereden) en vele (vrienden) weekendjes weg mee zijn geweest - ben ik verknocht aan onze Bobbie. Ik kan een half-integraal camper zeker aanraden om de volgende redenen: 

  • Half-integraal campers zijn over het algemeen nét wat groter (en dus ook hoger) dan een buscamper en zo ingericht dat er voldoende ruimte is. Ga je langer op reis dan kan dat beetje extra beweegruimte een uitkomst bieden. 

  • Half-integraal campers zijn gemaakt door een fabrikant, dat betekent in het algemeen dat er goed nagedacht is over hoe alles goed werkt en vooral lang mee gaat. Het nadeel met een oude camper is dat je het moet doen met een interieur uit die tijd ;).

  • De buscamper is enorm gewild en dat maakt ze dus een stuk duurder, niet altijd in de juiste verhouding als je het mij vraagt.

  • Er is veel keuze als je voor een half-integraal camper gaat. Ze komen in verschillende maten en uitvoeringen en dus is er voor elk budget en voorkeur een geschikte camper te vinden.

Wil je meer weten over de verschillende soorten campers? Reisstel heeft er een goed informatief blog over geschreven. Zie hier.

Dagelijkse updates vanuit ons camper bestaan? Die vind je hier!

Vorige
Vorige

Het begin van een avontuurlijk leven

Volgende
Volgende

De andere kant van Albufeira