Ik ben mijn niche

Start je een blog of een instagram account dan wordt je aangeraden een niche te kiezen. Logisch, want dan weet de lezer waar jouw account over gaat. Met mijn marketingcommunicatie achtergrond en behoefte om dit project (mijn eigen blog) serieus aan te pakken, heb ik mij ook verdiept in wat een blog succesvol maakt. Om te beginnen een niche kiezen dus.

Daar liep ik vast. Want mijn blog is een persoonlijke blog - waar ik verhalen over de (camper) reis deel maar ook andere inzichten en verwonderingen. Eigenlijk alles wat ik leuk vind om te delen. En nu vind ik niet alles leuk, maar wel veel. Naast mijn reisavonturen, zul je hier camperverhalen en tips vinden. We leven nu eenmaal 8 maanden in een camper en ik kan je na 3 volle weken in de camper al vertellen: er komt heel wat bij kijken (vooral in positieve zin). Daarnaast deel ik hier ook graag over mijn andere grote passies: sporten en persoonlijke ontwikkeling. Onderwerpen waar ik mezelf graag over inlees maar ook anderen mee wil inspireren en motiveren. Maar ik kan ook op een zijspoor raken, omdat ik ineens iets tegenkom, wat ik heel graag wil delen.

Ik kies dan wel geen niche, maar ik schrijf wél over wat dicht bij mij ligt. Naast het kiezen van een niche is authenticiteit misschien wel nog belangrijker: de echte jij laten zien. Want dat is uiteindelijk waar wij sociale dieren naar op zoek zijn: de persoon achter het verhaal of de foto. Het echte verhaal.

Kort samengevat, gaat mijn blog - this world today - over waar ik mij vandaag de dag in deze wereld mee bezighoud. Alhoewel ik mijn blognaam ‘this world today’ jaren geleden koos en ik ‘m ondertussen eigen heb gemaakt, klopt hij na al die jaren toch nog steeds: this world staat namelijk voor mijn wereld. En today haakt in op wat mij vandaag de dag interesseert. Want ook dat kan met de dagen en jaren veranderen - alles fluctueert dus ook mijn interesse gebieden. Maar voor nu de focus op mijn reis!

Vorige
Vorige

Nieuwsbrieven waar ik mij niet van afmeld

Volgende
Volgende

De uitdaging van slow living